Steffen knudsen. En tid til at græde

En tid til at græde

Steffen knudsen

Havde jeg behov for at vide, hvorfor det skete, eller om jeg havde gjort mig fortjent til det? Med sin fodskammel ligner den en behagelig oase, men i den har Eva Jørgensen tilbragt mange lange timer. Efter bisættelsen undgik hun ellers at sidde ned. Der var ingen bevægelse, og jeg kunne ikke se, hvordan jeg nogensinde skulle kunne leve videre som før. Hun er mor til Elias på fire år. Jeg tror ikke, døden er slem, men den eksistentielle erkendelse af sin egen dødelig er voldsomt. Og så forsynede skæbnen mig med en taknemmelighed og en klarhed om, hvad der er vigtigt — og hvad der er knap så vigtigt.

Next

Steffen UDENGAARD KNUDSEN

Steffen knudsen

Er man så enke resten af livet? Jeg var meget fokuseret på at få en hverdag op at stå for min søns skyld. En tid, der blev sværere, end Eva Jørgensen havde forventet. Første aften sad hun syv minutter i lænestolen. I de måneder, der fulgte, havde jeg det som om, jeg sad fast i dynd. Derefter kommer den i hak, efterhånden som sygdommen tager mere og mere af ham, så på den måde er man forberedt, siger Eva Jørgensen og stopper op.

Next

En tid til at græde

Steffen knudsen

. Ingen tvivl om, at her bor en journalist. Parret havde giftet sig blot et år forinden, og deres søn, Elias, var netop blevet ti måneder, da Eva Jørgensen satte sig ved siden af ægtefællens kiste i kirken. Billederne af den syge far må vente, til han bliver ældre, forklarer Eva Jørgensen ved spisebordet, da vi har sat os i stuen. He lived in Central and South America for a number of years, working for several aid organizations as well as having numerous other positions. Det er ham, som sønnen, der i dag er fire år, vokser op til synet af. Han skulle i vuggestue, og jeg skulle på arbejde.

Next

Steffen UDENGAARD KNUDSEN

Steffen knudsen

Alt, hvad jeg havde af værktøjer og relationer, som jeg ellers gjorde brug af, slog ikke til. Selv i dag undrer Eva Jørgensen sig over, hvordan salmedigteren Jakob Knudsens tekst fra 1891 så præcist kunne sætte ord på hendes følelser den dag ved kisten. Det er en lyslevende Steffen Knudsen, der ser ned fra et fotografi på opslagstavlen i entreen i Eva Jørgensens gule byhus på Frederiksberg i København. Den næste et par minutter mere. Det var den dreng, som fik livet til at gå videre i tiden efter ægtefællens død. Hvorfor kunne han ikke dø hjemme? Midt i det hele dukkede også jordnære spørgsmål som begravelseskaffe op. Og dens tro følgesvend: selvbebrejdelsen.

Next

En tid til at græde

Steffen knudsen

Han var således eneste danske journalist, der var såkaldt 'embedded' under Irak-krigen, hvor han fulgtes med amerikanske enheder i forreste frontlinje. Eva Jørgensen Født 1963 og journalist og studievært ved Danmarks Radio. Steffen Hegelund Knudsen was a Danish citizen and was originally a trained gardener but moved to Central America in the 1980s. Efter mandens død sagde Eva Jørgensen farvel til en række læger, sygeplejersker og hjælpere, men den psykolog, der havde hjulpet gennem forløbet, og den lokale præst, som havde viet parret, døbt Elias og begravet Steffen, holdt hun kontakt til. Samtidig havde jeg en form for skyldfølelse over, at det var mig, der overlevede. Og en klar formiddag i slutningen af maj 2006 døde han på hospitalet.

Next

En tid til at græde

Steffen knudsen

Og så spurgte han, om jeg gav rum til sorgen! Det var onsdag aften ikke muligt at få Steffens Knudsens egen kommentar, efter at han havde været til behandling på skadestuen. Journalisten Eva Jørgensen mistede sin mand i 2006, og i tiden efter forsøgte hun at forstå og forsone sig med sorgen. Hvad skulle jeg bruge den til? Når Elias gør et eller andet, tænker jeg straks: øv, det skulle Steffen lige have set. Som oplyste moderne mennesker mener vi, at vi har krav på at vide, hvorfor ting sker. Familien kom forbi, udenlandske venner skulle ringes op for at have besked, og bedemanden krævede, at der blev taget stilling til blomster og kiste. Jeg forsøger at tale hverdagsagtig om Steffen, så far ikke kun er sådan en, der bliver nævnt i hans konfirmationstale, siger Eva Jørgensen. As one of only a handful of European reporters, he was an embedded reporter during Operation Iraqi Freedom in 2003.

Next

Steffen UDENGAARD KNUDSEN

Steffen knudsen

Eva Jørgensen lovede at prøve. Hvorfor skulle min søn blive faderløs? Vi diskuterede, om jeg nogensinde ville kunne tilgive Gud eller skæbnen, som vi mere jordnært besluttede os for at kalde det, for, hvad den havde gjort. Det er et underligt ord at få hæftet på sig. Men ligesom i Jakob Knudsens salme er der lys mod slutningen. De første par uger blev sorgen skubbet til side af praktiske gøremål. Man er kun sin sorg, og det er umuligt at se, hvordan man nogensinde skal finde hvile fra sine tanker.

Next

Steffen Knudsen

Steffen knudsen

Jeg var forbløffet over, at jeg på den ene side rummede den kulsorte sorg og samtidig følte en krystalklar lettelse over at se Steffen få fred. Jeg havde halvanden meter bøger om sorg derhjemme, jeg gik til psykolog, til psykiater og snakkede med min familie. Eva Jørgensen lagde mærke til, at hun nød synet af de små gule lys overalt i grantræer og guirlander. Jeg forstod simpelthen ikke, hvad han mente. Alligevel ringede Eva Jørgensen tre uger efter urnenedsættelsen til sin chef for at melde sig klar til at arbejde igen.

Next